Voleybol
Voleybol dünyanın en popüler sporlarından biridir ve hem iç hem de dış mekanlarda oynanabilir. Başlamak için çok az ekipman gerektirir ve her yaştan oyuncunun keyif alabileceği bir spordur.

Sahanın her iki tarafında altışar https://sloterman-turkiye.com/casino-siteleri/yasal iki takımın yer aldığı bir takım sporudur. Oyunun amacı, topu filenin üzerinden rakip takımın sahasına atarak puan kazanmaktır.

Oyunun güvenli ve adil olmasını sağlamak için uyulması gereken bir dizi kural vardır. Örneğin, bir oyuncu topu başka bir oyuncuya atamaz. Ayrıca topu yakalamak veya oyundayken tutmak da yasaktır.

Oyuncuların rekabetçi voleybola katılabilmeleri için en az 18 yaşında olmaları gerekir. Ayrıca, zor olabileceğinden ve çok fazla güç ve çeviklik gerektirdiğinden, oyunu oynamak için fiziksel olarak uygun olmalıdırlar.

Voleybol yaklaşık 18 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde dikdörtgen bir sahada oynanır. File, erkek müsabakalarında yaklaşık 8 fit, kadınlarda ise 7,4 fit yüksekliğindedir.

Top filenin üzerinden rakip takımın sahasına voleyle atılmadan önce her takımın filenin kendi tarafında topa dokunmak için üç şansı vardır. Topa dokunmanın olağan şekli bir dig (ellerle yapılan koltuk altı pas), bir set ve bir smaç (baş üstü hücum atışı) içerir.

Bir maçta, bir takım rakibinin servisinde ralli yaptığında bir sayı kazanır. Önceden, bir takım sadece rakibinin servisini geri kazanarak sayı kazanabilirdi, ancak 1998'den beri takımlar her rallide bir sayı kazanmaktadır (Ralli Puan Sistemi).